Актуелно 08.02.2024 13:46

Проверете си ги сметките: Почна исплатата на парите од „Мој ДДВ“

Проверете си ги сметките: Почна исплатата на парите од „Мој ДДВ“

Парите од повратокот на данок преку проектот „Мој ДДВ“ се исплатени на граѓани денес.

Исплатата се однесува на илјадници граѓани кои скенирале сметки изминатиот период преку апликацијата „Мој ДДВ“, со што можеле да остварат поврат од платеното ДДВ.

Секој граѓанин може да добие и до 2100 денари назад на својата сметка со едноставно скенирање на фискални сметки за едно тромесечие.

Проектот „Мој ДДВ“ го користат над половина милион македонски граѓани. ()