Банкарство 23.05.2018 10:02

Прва жена – директор на берзата во Њујорк

Прва жена – директор на берзата во Њујорк

Стејси Канингем е првата жена – директор на берзата во Њујорк. Доскорешната оперативна директорка на најголемата берза во светот ќе го замени Томас
Фарли на чело на берзата, кој заминува да биде директор на инвестициската компанија Фар Поинт.