Актуелно 02.04.2020 18:28

Психијатар од Демир Хисар заразен од Ковид-19, сите психијатри од болницата во изолација

Психијатар од Демир Хисар заразен од Ковид-19, сите психијатри од болницата во изолација

Министерот за здравство Венко Филипче информираше дека во Психијатриската болница во Демир Хисар, потврдено е дека е ден од лекарите е заболен од коронавирус. Тој бил асимптоматски, но имал позитивна семејна епидемиолошка анкета.

Сите негови колеги лекари имаат препорака за самоизолација на лекарите, а психијатри од Прилеп и од Битола ќе бидат прераспределени во оваа болница. Поради оваа ситуација, ќе биде затворен и Центарот за ментално здравје во Прилеп, каде што исто така работат истите лекари.