Финансии 22.03.2024 10:32

Реплек ќе дели дивиденда од 3.000 денари бруто по акција

Реплек ќе дели дивиденда од 3.000 денари бруто по акција

На престојното Собрание на акционери на Реплек АД Скопје, една од предлог одлуките е и делењето на дивиденда, информираат од компанијата преку Македонската берза.

Компанијата ќе дели дивиденда за 2023 година во висина од 2.700 денари нето, односно 3.000 денари бруто за акција.

Последен датум за тргување со право на дивиденда за 2023 година е 15.05.2024 година.
()