Мозаик 17.04.2018 13:04

Ресторан опкружен со риби

Ресторан опкружен со риби

Најубавиот подводен меѓународен ресторан се наоѓа во Малдиви, на островот Рангали и се нарекува Ita (Ithaa).

Ресторан Ихта е пет метри под површината на водата, така што можете да уживате во гастрономско и визуелно искуство опкружено со морска флора и фауна.

Лоциран во Малдиви, како дел од Resort Rangland Island, првиот подводен ресторан “Ita” (што значи “Перл”) е пет метри под површината на Индискиот Океан. Дизајниран е од архитект М.Џ. Марфи од Оукланд, додека транспарентната купола е дело на Фицрој Инженеринг, а развојот на овој проект траеше скоро една година.

Оваа наметлива зграда е целосно опкружена со стакло, така што гостите имаат добра атмосфера во морскиот аквариум. Менито на овој ресторан е првенствено поморска храна, но исто така и кулинарски бисери на европската кујна. Комбинација на одлична храна и панорамски поглед на подводниот свет на Индискиот Океан, за секој гостин ќе биде незаборавно и незаборавно искуство. Благодарение на овие квалитети, “Дејли мејл” му го додели на ресторанот Итаа во 2014 година насловот на ресторанот “Прекрасен свет”.