Живот 27.06.2024 14:40

Римац со цртан филм покажа како ќе функционира роботаксито, му помогна познат актер

Римац со цртан филм покажа како ќе функционира роботаксито, му помогна познат актер

Ден откако ја претстави услугата роботакси, наречена „Verne“, претприемачот Мате Римац објави и краток филм во кој објаснува како функционира услугата.

Краток анимиран филм покажува како ќе работи „Verne“, а во филмот се појавуваат пејсажи од Загреб, музиката е од Загрепската филхармонија, додека гласот го позајмува хрватскиот актер Горан Вишњиќ.

„Забавна илустрација за тоа како „Verne“ ќе функционира“, напиша Римац над видеото.

Да потсетиме, Римац вчера ги претстави роботаксијата, односно целата служба, која ќе се вика „Verne“.