Актуелно 19.04.2019 22:05

Силјановска до Пендаровски: Заев е амнестиран врз основа на ексклузивно монархистичко право надвор од сите правни норми

Силјановска до Пендаровски: Заев е амнестиран врз основа на ексклузивно монархистичко право надвор од сите правни норми

Во вчерашната дебата на ТВ21, кандидатот за претседател на Република Македонија, проф. Д-р Гордана Силјановска Давкова својот противкандидат го потсети како неговиот лидер односно шеф е амнестиран.

– Републиканската монархија во Македонија има долга традиција. Традицијата е од 1993 година кога тогашната власт донесе закон наменски, за кого, закон за помилување според кој беше ослободен сегашниот премиер од тогашниот претседател на државата, нагласи Силјановска Давкова.

Силјановска Давкова додаде дека Бранко Црвенковски врз основа на одредба за ексклузивно монархистичко право надвор од сите други правни норми го помилувал Зоран Заев.