Економија 07.06.2018 09:49

Сименс ќе соработува со Кина на проектот Еден појас еден пат

Сименс ќе соработува со Кина на проектот Еден појас еден пат

Германски Сименс потпишал десетина договори за соработка со кинески компании, на кои ќе им помогне
во изградбата на инфраструктурниот проект Еден појас еден пат.

Компанијата денеска соопшти дека ќе соработува со Кинезите во енергетски проекти и менаџирање со
енергенси, фабричко производство и градежништво. Сименс ќе соработува со кинеската Национална
хемиска инжењерска група, Железничката градежна група и други компании, и тоа на проекти во
Индонезија, Филипините, Нигерија, Мозамбик и Јужна Америка