Економија 08.10.2018 23:19

Славески: Првичните ефекти од економските мерки се катастрофални

Славески: Првичните ефекти од економските мерки се катастрофални

-Мислам ако сме фер и коректни во однос на резултатите од економските мерки треба да почекаме за да видиме бидејќи првичните не ветуваат дури и се катастрофални.

Трајко Славески потенцираше дека за отворање на 83 работни места од оние фирми кои што добиле поддршка од Фондот за иновации трошокот изнесува 263 илјади евра што го прави највисокиот износ по работно место од сите анализирани досега.