Мозаик 24.01.2019 19:51

СРБИТЕ СМИСЛИЈА БИЗНИС: Кирија во Барселона, а газдата во Белград

СРБИТЕ СМИСЛИЈА БИЗНИС: Кирија во Барселона, а газдата во Белград

Повеќето српски државјани купуваат имоти во странство поради летување.

Цените на станови во Белград, се висока, и затоа доколку Србите купат имоти во познати туристички места, за 8 до 10 години успеваат да ги повратат парите.

Србите купуваат станови во Грција, Австрија, Шпанија, Кипар, но и Америка, пишува српски Курир.

Имоти купуваат луѓето кои имаат пари, но ова им е шанса повеќе да заработат.

И во Бугарија цените се многу поволни, па така 160 метри квадратни чинат 65.400 евра.

Во Солун е исплатливо да се купи стан, затоа што минимално тој чини 35.000 евра.

Во Белград стан кој чини 100.000 евра се рента за 500 до 600 евра месечно, а во САД станот кој чини 120.000 долари има кирија од 1.500 до 2.000 долари.