Актуелно 01.12.2023 08:45

Стартува исплатата на пензиите – од следниот месец пензиите повисоки и до 3.000 денари месечно!

Стартува исплатата на пензиите – од следниот месец пензиите повисоки и до 3.000 денари месечно!

Од денеска започнува исплатата на пензиите во Македонија. Ноемвриските пензии се ислпаќаат од први декември.

Пензиите беа покачени во септември за околу 5 отсто, а следната година следуваат веќе две покачувања едното ќе се случи во март, другото во септември.Во меѓувреме со почеток од декемвриската пензија следува и линеарна помош од по 3000 денари за пензионерите кои добиваат пензија до 14.000 денари, 2000 денари за оние кои добиваат до 16.000 денари, 1500 денари за оние кои добиваат до 19.000 денари пензија.