ММФ

Пронајдени се 16 резултати на тема „ММФ“
Актуелно

Додека Заев и Тевдовски лицитираат со бројки за економскиот раст, Светска банка и ММФ нè треснаа од земја

Немаме никакви причини да се откажеме од проекциите затоа што имаме раст во второто полугодие и го очекуваме растот во третото полугодие....
Актуелно

Македонија со најлош резултат во регионот: По Светска банка и ММФ со катастрофална проекција за растот на економијата на земјава

Меѓународниот монетарен фонд ја намали прогнозата за економскиот раст за Македонија на 1,6 отсто, наместо првичната проценка, кога ММФ...