славески

Пронајдени се 6 резултати на тема „славески“
Актуелно

Славески за „Ал Џезеира“: Името на државата и идентитетот се менуваа под притисок, со бројни прекршувања на Уставот

Трајко Славески, поранешен министер за финансии и сегашен член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, во изјава за „Ал Џезеира“ го опиша Преспанскиот...
Актуелно

Славески: Воведување на прогресивен данок ќе ја зголеми даночната евазија и ќе влијае негативно на отворање на нови работни места

СДСМ е на пат да ја доуништи македонската економија. Поврзано со крајно катастрофалните резултати и перформанси на македонската економија...
Актуелно Економија

Трајко Славески ќе ја раководи комисијата за изработка и систематизација на идеи и предлози за програма на ВМРО-ДПМНЕ

На вчерашната седница на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ беше составена комисија за изработка и систематизација на идеи и предлози...
Актуелно

Узунов ги призна добрите економски политики на ВМРО ДПМНЕ : Условите се сосема различни сега од 2006- економијата беше урнисана сега е развиена и може да се воведе прогресивен данок

Во емисијата Тренд Анализа која се одржа вчера на ЅВ 24 во која учествуваа универзитетскиот професор и поранешен министер Трајко Савески,...
Актуелно

Намалени очекувањата за реализација на капитални инвестиции – дали Македонија ќе го постигне и ревидираниот раст на БДП од ММФ и Светска Банка од 2, 8 %

Вчера во емисијата Тренд Анализа на ТВ 24 гостуваа универзитетскиот професор и поранешен министер Трајко Савески, универзитетскиот...