Актуелно 14.03.2024 10:40

ТЕЦ Неготино се присоединува кон ЕСМ

ТЕЦ Неготино се присоединува кон ЕСМ

Државнто акционерско друштво за електрична енергија ТЕЦ Неготино се присоединува кон друго државно акционерско друштво – Електрани на Северна Македонија (ЕСМ), информираа од ЕСМ преку Македонската берза.

Од таму информираат и дека поради статусните измени е направен и упис за зголемување на основната главнина на ЕСМ со издавање обични акции со право на глас.
Фото: ТЕЦ Неготино
()