Живот 12.12.2023 09:13

Тирана, Солун, Белград, Загреб – градовите од соседството како од новогодишна бајка

Тирана, Солун, Белград, Загреб – градовите од соседството како од новогодишна бајка

Конечно се огласија од Град Скопје и порачаа дека на 15. декември метрополата ќе блесне во новогодишен сјај.

Додека повеќето градови од соседните земји, но и од земјава веќе од крајот на ноември се празнично украсени, Скопје сѐ уште е празно, а според многумина и тажно. Но, според најавите на надлежните нѐ делат само три дена до моментот кога амбиентот во градот ќе се промени.

Во меѓувреме погледнете како се украсени некои градови од соседните земји и каква е атмосферата токму во пресрет на празниците:

Тирана, соседна Албанија

Загреб, Хрватска

Белград, Србија

Солун, Грција