Мозаик 04.01.2019 23:08

Три новогодишни одлуки кои ќе ви помогнат годинава да имате повеќе пари

Три новогодишни одлуки кои ќе ви помогнат годинава да имате повеќе пари

Многу луѓе во своите новогодишни одлуки ги вклучуваат и оние кои се однесуваат за финансиите, а експертите тврдат дека одлуките треба да бидат јасни, едноставно и реалистични, но и да бидете сигурни дека ќе се придржувате до нив.

Експертот за финансии Ванеса открица кои се трите новогодишни одлуки кои ќе ви помогнат годинава да имате повеќе пари.

1.Големите трошоци планирајте ги однапред

2.Разговарајте со пријателите за своите цели

3.Потсетувајте се почесто зошто ја сакате промената