Актуелно 10.10.2018 10:53

Уапсен втор осомничен за убиството на новинарката Маринова

Уапсен втор осомничен за убиството на новинарката Маринова

Уште еден осомничен поврзан со убиството на бугарската истражувачка новинарка Викторија Маринова е уапсен во Германија. Првиот осомничен поврзан со убиството беше ослободен без обвинение веќе вчера.

Вториот осомничен, човек на рани 20-ти години, беше уапсен откако ДНК-тестовите и другите докази покажаа дека бил вмешан во силувањето и убиството на Маринова во севернобугарскиот град Русе, според бугарскиот министер за внатрешни работи, Младен Маринов.

„Постои физички доказ за поврзаноста со убиството“, рече Маринов.

Тој го идентификуваше човекот како Северин Красимов, кој живее недалеку од местото на злосторството.