Актуелно 06.03.2024 10:06

Угостителски услуги во февруари покапи за 6,3 отсто во однос на истиот месец лани

Угостителски услуги во февруари покапи за 6,3 отсто во однос на истиот месец лани

Цените на угостителските услуги во февруари годинава, во однос на февруари лани, се зголемени за 6.3 %.

За периодот јануари – февруари 2024, пак, во споредба со истиот период од минатата година, е забележан раст од 6.3 %, соопшти Државниот завод за статистика.

Во февруари годинава во однос на јануари угостителски услуги поскапеле за 0.1 %. Споредено по групи на услуги, зголемување е забележано во групата Храна за 0.1 %.

()