Актуелно 26.05.2020 13:58

Уште 16 лица се заразени со коронавирус, вкупно 2.015 во Македонија

Уште 16 лица се заразени со коронавирус, вкупно 2.015 во Македонија

Во последните 24 часа регистрирани се 16 нови случаи на заболени од Ковид-19. Резултатот е добиен по изработени 317 тестови.

Истовремено, 14 пациенти се излекувани, а нема регистрирано смртни случаи.

Со ова вкупниот број позитивни случаи во земјава достигна 2.015.

Излекувани се 1.453, а починале 113 пациенти.