Мозаик 21.05.2018 18:29

Уживање во чоколадо без грижа на совеста

Уживање во чоколадо без грижа на совеста

Познат француски произведувач на чоколадо ги претстави своите први слатки без млечни производи, глутен и шеќер …

Науката тврди дека чоколадото им помага на луѓето така што тoa го стимулира ослободувањето на ендорфiнот и серотонинот во мозокот, што нè прави среќни и опуштени. Сепак и покрај сите свои придобивки, луѓето се борат против желбата да го јадат, особено ако се на диета или внимавааt на секоја храна која ја внесуваат.

Сега можете да уживате во новата колекција на La Maison du Chocolat, која не содржи млечни производи, глутен и шеќер.