Актуелно 05.05.2019 23:38

ВМРО- ДПМНЕ победи во 43 општини, СДСМ во 37 (ФОТО)

ВМРО- ДПМНЕ победи во 43 општини, СДСМ во 37 (ФОТО)

По преброени над 97 отсто од гласовите, ВМРО-ДПМНЕ и нивниот кандидат за претседател Гордана Силјановска Давкова победиле во 43 општини, додека Стево Пендаровски и СДСМ во 37 општини во Македонија.