Банкарство 21.03.2024 11:44

Во февруари: Годишен раст од 9,3% на вкупните депозити и од 6,5% на вкупната кредитна поддршка

Во февруари: Годишен раст од 9,3% на вкупните депозити и од 6,5% на вкупната кредитна поддршка

Анализирано на годишно ниво, вкупните депозити се зголемени за 9,3%, поради повисоките депозити на двата сектора, со поголем придонес на секторот домаќинства.

На годишна основа, вкупните кредити бележат раст од 6,5%, којшто произлегува од зголеменото кредитирање на двата сектора, со поизразен придонес на секторот домаќинства.

Најновото соопштение за монетарните движења е достапно на ОВОЈ ЛИНК. ()