Банкарство 14.03.2024 12:26

Во ООУ „Братство Единство“ во Охрид, Халкбанк донираше ХалкЕко катче

Во ООУ „Братство Единство“ во Охрид, Халкбанк донираше ХалкЕко катче

Во дворот на ООУ „Братство Единство“ во Охрид, вчера беше пуштено во употреба новото детско катче, опремено со современи, еко детски реквизити и зеленило, како донација од Халкбанк.

Новото ХалкЕко катче, што ќе придонесе за подобри услови за забава за најмладите ученици, е дел од активностите од платформата ХалкЕко која Халкбанк ја реализира заедно со Мастеркард, а чија цел е заштита и унапредување на животната средина, создавање здрави животни навики кај населението и подигање на свеста за потребата од заштита на природата и грижа за околината.

Досега, реализирани се неколку ХалкЕко корнери и тоа во градовите Скопје, Гостивар и Охрид. ()