Економија 24.11.2023 15:45

Во Србија просечна плата во септември 735 евра, половина од вработените зеле помалку од 560 евра

Во Србија просечна плата во септември 735 евра, половина од вработените зеле помалку од 560 евра

Просечната нето плата во септември 2023 година во Србија изнесува 85. 066 динари (735 евра), објави Републичкиот завод за статистика (РЗС).

Половина од вработените во Србија работеле за помалку од 65. 727 динари (560 евра), колку што е просечната плата, јави дописникот на МИА од Белград.