Актуелно 28.05.2018 11:43

Во време на политичка криза имавме раст од 2,3% а со СДСМ имаме нула

Во време на политичка криза имавме раст од 2,3% а со СДСМ имаме нула

Минатата власт за 10 години отвори 180.000 работни места, 18.000 вие да креирате јас ќе бидам пресреќен. Од 38% на 22% невработеност, просек на БДП во услови на светска криза 2,3%, а во услови на реформска влада и ренесанса на политичката сцена во Република Македонија е нула, истакна претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на ТВ дуелот на МРТ обраќајќи се до премиерот Зоран Заев.

– За бројките да се исполнат треба да се испотите, за да се исполнат тие бројки треба да имате проекти и да работите. Но не може да се исполнат ако работите со оваа динамика, треба повеќе да работите и повеќе проекти да реализирате, потенцираше Мицкоски