Актуелно 28.06.2024 09:09

За зголемувањето на пензиите и именувањата на директори ќе се дискутира на првата седница на новата Влада

За зголемувањето на пензиите и именувањата на директори ќе се дискутира на првата седница на новата Влада

Денеска во просториите на Владата ќе се оддржи првата владина седница на новиот состав, на која ќе стане збор за предлогот за линеарно зголемување на пензиите како и за именувања на раководни кадри во неколку државни институции.

По завршување на седницата, јавноста ќе биде информирана преку соопштение за донесените одлуки, информираа од владината прес-служба.