Мозаик 31.05.2018 12:23

Знаете ли што прави малата црна точка на вашиот телефон?

Знаете ли што прави малата црна точка на вашиот телефон?

92% од луѓето кои го користат новиот телефон, немаат поим каква е функцијата на малото црно дупче меѓу блицот и камерата на телефонот.

Секогаш има нешто ново кај Ајфон што или не знаеме како тоа функционира, или едноставно никогаш не сме размислувале. Нема повремени елементи кои не вршат важна функција.

92% од луѓето кои го користат новиот телефон, немаат поим каква е функцијата на малото црно дупче меѓу блицот и камерата на телефонот. Некои тврдат дека тоа е копче за рестарт кога телефонот ќе блокира поради некоја причина, но тоа е само мит.

Всушност малата црна точка е микрофон од новата генерација. Тој помага звукот да се добива максимално точно и освен ги филтрира околните звуци. Во општи црти микрофонот е поставен, за да го направи квалитетот на разговорите речиси совршен, без силни странични звуци.