Актуелно 11.09.2018 13:29

Вредноста на криптовалутите и понатаму паѓа

Вредноста на криптовалутите  и понатаму паѓа

Пазарот на криптовачути  преживеа по објавувањето на “Голдман Сакс” за да ги запре своите планови за трговија со крипто валути.

Само bitkoin изгуби 1.000 $ во последните 48 часа. Цената на етериум падна за 13 отсто во 24 часа. Битокинот падна за 12 отсто.

Најголемата дигитална валута во светот падна за 10 проценти на ниско ниво од 6,279.08 долари.

Исто така, постојат гласини на “Bitcoin кралевите”, кои имаат големи суми во свои раце со кои би можеле со  една трансакција да предизвикаат  нарушување на пазарот.

Во петокот, на 7 септември, европските министри за финансии ќе разговараат за иднината на виртуелните валути на неформален состанок во Виена.