Мозаик 14.12.2018 19:02

Ако ја поседувате оваа особина тоа значи дека сте интелигентни

Ако ја поседувате оваа особина тоа значи дека сте интелигентни

Според истраживањата на „LSE“ и сингапурскиот Универзитет, по анализите низ кои поминаа 15.000 луѓе константирано е дека интелигентните луѓе обично се оние кои сакаат да живеат сами.

Според истражувањето, тие луѓе повеќе сакаат времето да го поминуваат сами отколку со пријатели, но и ако се со некого едвај чекаат да си замине.

Како што е наведено во хумористичната изјава: “Ако некој не може да дочека да оди, тогаш тој е интелигентен“.

Научниците велат дека голем број луѓе се среќни ако имаат квалитетен општествен живот, но истражувањата покажаа дека повеќе IQ имаат лицата кои сакаат да го поминуваат времето исклучиво сами.