Финансии 09.06.2018 10:07

Ако патувате во Грција на море ова лето ќе платите повеќе отколку минатата година

Ако патувате во Грција на море ова лето ќе платите повеќе отколку минатата година

Ако патувате во Грција на море ова лето ќе платите повеќе отколку минатата година, Хрватска има исти цени како лани, а Црна Гора е најевтина.

Во Грција сопствениците на апартмани воведоа 10 отсто поскапи цени, како и такса. Гирото и сендвичите се околу 2-3 евра, суфлаки 2,5. За четиричлено семејство за оброк ви требаат 50 евра.

Во Хрватска хотелите се поскапени 5-10 посто, цените на апартмани се 60-80 евра ден. Кафе и чај се 1,3 евра, сендивичи од 2-3 евра.

Во Црна Гора апартмани има за 20-50 евра од ден, кафето е евро до две, флаширана вода 1-2 евра.