Економија 14.05.2018 10:22

Американска фирма купи британски страници за недвижност за 3 милијарди долари

Американска фирма купи британски страници за недвижност за 3 милијарди долари

Инвестициската компанија Силвер Лејк менаџмент соопшти дека постигнала договор за купување на британските интернет страници за продажба на недвижност Зупла и ПрајмЛокејшнс за 3 милијарди долари.

Директорите на компанијата ЗПГ, која ги поседува двете интернет страници, оценија дека американската понуда е фер и разумна. Се очекува зделката да биде финализирана во втората половина на годината