Банкарство 17.05.2018 10:48

Богов се повлекува од кандидатурата за гувернер на НБРМ

Богов се повлекува од кандидатурата за гувернер на НБРМ

Димитар Богов се повлекува од кандидатурата за гувернер на Народната банка на Македонија и за тоа веќе го известил претседателот на државата Ѓорге Иванов, кој го предложи за нов мандат на функцијата.

Богов посочува дека ја донел одлуката имајќи ги предвид реакциите на дел од чинителите во политиката и роковите за избор на гувернер. Тој во пишана изјава за МИА порачува дека Народната банка не смее да се остави без гувернер и дека очекува решение во најкус можен рок, кое ќе биде во интерес на Македонија.