Актуелно 09.02.2019 14:49

Божиновски: Дали Георгиески заедно со директорите спроведуваат брутална партизација во јавните претпријатија?

Божиновски: Дали Георгиески заедно со директорите спроведуваат брутална партизација во јавните претпријатија?

Во просториите на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид денес се одржа прес-конференција на која говореше портпаролот Перчо Божиновски.

„СДСМ и в.д. градоначалникот Константин Георгиески спроведуваат чиста изборна корупција и поткуп на гласачи.

На денот кога се распишаа претседателските и локалните избори се случува брутална партизација. Уште пред да почне изборниот процес истиот е деградиран. Масовното вработување во јавните претпријатија непосредно пред локалните избори го имавме минатиот месец со 70 вработувања, а сега со над 25 нови во ЈП „Проаква“ и над 15 нови во другите јавни претпријатија.

Георгиески да одговори дали заедно со директорите спроведуваат брутална партизација во јавните претпријатија?

СДСМ и Георгиески пред да дојдат на власт кажуваа дека администрацијата и јавните претпријатија се преполни. Ветуваа дека нема да има партиски вработувања, туку еднаков пристап на секој граѓанин до секое работно место, за сега да гледаме како администрацијата и јавните претпријатија се полнат со партиски лица од СДСМ.

Кога лажеа повеќе, тогаш кога ги уверуваа охриѓани дека има превработеност или сега откако веќе една година е зголемена цената на вода за да се плаќаат новите партиски вработувања со парите на граѓаните?

Ова е уште еден доказ дека СДСМ нема намера да реализира ниту еден проект, туку само ги интересира криминал. Го повикуваме Георгиески да се одважи од партиските наредби и да застане на страна на сите граѓани на Охрид.

Што побрзо СДСМ си замине од власт толку подобро за охриѓани!“ – истакна Божиновски.