Економија 07.09.2018 20:54

Чудни маркетиншки трикови

Чудни маркетиншки трикови

Компанијата „Енергигевин“, која се занимава со испорака на струја и гас во австриската покраина Штајерска предизвика шок поради невкусната реклама на Твитер.

„Енергигевин“ имено на Твитер објави реклама со слика од Адолф Хитлер и порака „тотална војна на цените на гасот“.

Рекламата од четвртокот е на оваа мрежа, што предизвика бројни протести на кои компанијата не реагираше.

Документацискиот архив на оторот (DoeW) го осуди однесувањето на „Ернегигевин“ со оценка дека станува збор за скандалозно потсмеавање на нацистичките жртви.

– Тоа претставува потсмевање на милиони жртви на нацистичката воена и уништувачка политика, додаде DoeW.