Мозаик 07.06.2018 11:22

Циметот e природна помош при овие 16 проблеми!

Циметот e природна помош при овие 16 проблеми!

Погледнете за што се е добар циметот за вашето здравје:

– Го контролира нивото на шеќер во крвта

– Лекува габични инфекции

– Ги ублажува симптомите предизвикани од труење

– Помага во лекувањето на синдромот иритација на цревата

– Циметот помага при остеопороза и артритис

– Влијае на когнитивниот развој и помнењето

– Тој е моќен антиоксидант кој помага во регенерацијата на клетките и го штити организмот од слободните радикали

– Помага при слабеењето

– Ги ублажува болките во мускулите

– Го намалува холестеролот и тргилцеридите

– Го подобрува здравјето на забите и непцата

– Ја ублажува настинката, воспалението на грлото и кашлицата

– Ги ублажува симптомите на ПМС

– Циметот помага пи симптомите на труење со храна

– Го регулира менструалниот циклус

– Ја ублажува главоболката.