Актуелно 16.11.2018 16:02

Црн чад од оџаците на РЕК Битола ги загрижува граѓаните- Битола со денови е загадена, градоначалникот молчи (ВИДЕО)

Црн чад од оџаците на РЕК Битола ги загрижува граѓаните- Битола со денови е загадена, градоначалникот молчи (ВИДЕО)

Битола веќе со денови е еден од најзагадените градови во Македонија, а еден од најголемите причинители е и РЕК Битола која според најновиот годишен извештај заедно со РЕК Осломеј исто како 83 европски централи на јаглен.

Денеска на социјалните мрежи кружи видео направено директно од РЕК Битола на кое се гледаат оџаците кои испуштаат буквално црн чад.

Битолчани веќе подолг период се гуши во смог и чад, а градоначалникот никако да преземе нешто од ветеното во својата програма.