Мозаик 05.10.2018 18:56

Црна Гора воведува казна за тие кои нема да стојат при интонирање на химната

Црна Гора воведува казна за тие кои нема да стојат при интонирање на химната

Владата на Црна Гора денеска усвои  нови законски решенија според кои е предвидена казна од 300 до 2.000 евра за лицето кое нема да стои за време на интонирање на националната химна.

– Казните за физичките лица кои нема да стојат при изведување на химната на Црна Гора ќе изнесуваат од 300 до 2.000 евра, потврди министерот за култура Александар Богдановиќ по владината седница.