Финансии 29.08.2018 14:11

Дали ќе профитирате ако вложувате во злато?

Дали ќе профитирате ако вложувате во злато?

Ако некој пред 4 години купил златни плочки, во следните две години заработил 39% од вредноста.

На вложени 3000 евра во злато, за две години заработката може да изнесува  1.170 евра.

Многу стручњаци сметаат дека вложувањето во злато се исплати, затоа што вредноста е стабилна.

Ако парите се вложат во злато, тие ќе бидат трајно сочувани.

На берзите сега грам злато чини 34 евра.