Актуелно 22.02.2019 12:59

Делегацијата на ЕУ остро осудува било каква форма на насилство и изразува загриженост за инцидентот во затворот Шутка

Делегацијата на ЕУ остро осудува било каква форма на насилство и изразува загриженост за инцидентот во затворот Шутка

Делегацијата на ЕУ остро осудува било каква форма на насилство и изразува загриженост за инцидентот кој се случи во затворот во Шутка. Очекуваме истрага за овој инцидент и да се сносат последици, ова преку соопштение го истакнува делегацијата на ЕУ.

Што се однесува до судските постапки во однос на инцидентите од 27 Април, нема да ги коментираме. Генерално, очекуваме судските институции да ја вршат својата работа професионално и независно.