Актуелно 09.05.2018 10:26

Денеска без струја делови на Сарај, Ѓорче Петров, Аеродром, Карпош…

Денеска без струја делови на Сарај, Ѓорче Петров, Аеродром, Карпош…

„ЕВН Македонија“ АД известува дека денеска се планирани следните исклучувања во електросистемот и без електрична енергија ќе останат: во периодот од 9 до 14 часот корисниците на дел од село Ласкарци, општина Сарај, во периодот од 9 до 14 часот репетиторот „Телеком“ кај ловиштето Јасен, општина Сарај, а во периодот од 9 до 14 часот корисниците на ресторанот во кањонот Матка, „Кањон Матка“, како и манастирот „Св. Андреј“, општина Сарај.

Од 14 до 15 часот без струја ќе бидат корисниците на село Кондово, Кучково и Грачани, викенд-населбата Веле Поле, с. Рашче, Копаница и Бојане, село Долно и Горно Свиларе, село Радуша, Дворце и Орашје, како и караулата „Чашка“, во општина Ѓорче Петров и во Сарај.

Од 9 до 12 часот без струја ќе бидат корисниците на стопанските субјекти кај „Тобако 2“ до градилиштето на булеварот Јане Сандански, „Кафанче“, фурна „Боби“, „Гирадико“, аптеките „Виола“ и Зегин, „Продизајн студио“, пицеријата „Бела“, „Тобако“, пекарницата „Филип“ и другите на тој потег во општина Аеродром.

Без струја од 8 до 11 часот ќе бидат корисниците на сите стопански и нестопански објекти во викенд-населбата Јане Сандански, село Орешани и село Таор (општина Зелениково), од 9 до 14 часот корисниците на Агенцијата за електронски комуникации кај Зајчев Рид (општина Карпош), а од 9 до 17 часот струја ќе немаат и корисниците на маркетот „Зур“, дел од улицата Антон Попов (од „Шампионче“ кон Центар), како и детската градинка „Мимоза“ во општина Кисела Вода.