Живот 25.04.2018 11:53

Диета- слабејте за една недела

Диета- слабејте за една недела

 

Медицинската диета овозможува губење на 2-5 кг за 5 дена или 10-15кг за 15 дена без чувство на малаксаност и слабост заради доволната количина на витамини и минерали кои го овозможува.

Диетата се повторува три пати по пет дена,во зависност од тоа колку килограми сакате да изгубите.По завршувањето на диетата,доколку требате да изгубите повеќе килограми се препорачува пауза од 15 дена пред повторно започнување со истата.

Од голема важност е да се конзумираат сите намирници и тоа во наведениот редослед.

1. ден

Појадок
1 портокал
4 крекери
1 шоља кафе или чај,незасладени

Ручек
1 портокал
1 варено јајце
половина шоља јогурт

Вечера
2 домати
2 варени јајца
1 краставица или половина зелена салата

2. ден

Појадок
1 портокал
4 крекери
1 шоља кафе или чај,незасладени

Ручек
1 портокал
1 варено јајце
половина шоља јогурт

Вечера
една плескавица (125 грама телешко месо)
1 портокал
1 домат
4 крекери
1 шоља кафе или чај,незасладени

3. ден

Појадок
1 портокал
4 крекери
1 шоља кафе или чај,незасладени

Ручек
1 портокал
1 варено јајце
половина шоља јогурт
половина зелена салата или 2 краставици
напитоци без шеќер,доколку имате соковник можете да исцедите сок од зеленчук

Вечера
1 плескавица (125грама телешко месо)
1 портокал
4 керекери
1 шоља кафе или чај,незасладени

4. ден

Појадок
1 протокал
4 крекери
1 шоља кафе или чај,незасладени

Ручек
125грама немасно сирење
1 домат
4 крекери

Вечера
Плескавица (125гр телешко месо)
4 крекери
2 домати
1 јаболко

5. ден

Појадок
1 портокал
4 крекери
1 шоља кафе или чај,незасладени

Ручек
200 грама риба или пилешко месо,варени
4 крекери
1 домат

Вечера
500грама варен зеленчук (може замрзнат како што има во маркетите,но не оној со пченка)
1 варено јајце
1 домат

-Месото и зеленчукот смеат да се зачинат само со вегета.Плескавицата да се приготвува на тефлонска тава
-Свежите домати може да ги замените со приготвени,односно сварени или динстани без маснотија
-Се од наеденото мора да се конзумира во наведените количини по наведениот редослед

Среќно!