Актуелно 30.01.2019 12:20

Ексклузивно: Владата постигна договор со обвинетите за случајот Сопот за обесштетување

Ексклузивно: Владата постигна договор со обвинетите за случајот Сопот за обесштетување

Пред неколку минути заврши заедничкиот состанок помеѓу генералниот секретар на Владата и претставниците на Државниот правобранител, каде што е постигнат договор за надомест на осудените во случајот Сопот, објави АЛСАТМ.

Алсат дознава дека во текот на наредните денови Економската комисија ќе го процесуира предметот, додека пак наредниот вторник се очекува договор да добие согласност од Владата.