Економија 11.03.2019 15:08

Епидемијата на хаосот за паркинг во Клинички се префрли во Градската болница

Епидемијата на хаосот за паркинг во Клинички се префрли во Градската болница

Паркингот кај Градската болница денес беше блокиран од метеж, пациентите и граѓаните револтирано викаа и се бунеа бидејќи платиле за паркинг, а нема доволно места за да се паркираат автомобилите.

Оваа слика со хаосот со паркинзите покрај болниците прераснува во епидемија, која нема крај.

Министерот за здравство Венко Филипче како и за секоја тема и за оваа упорно молчи и ја затскрива иако уште на првата прес-конференција најави дека хаосот со паркинзите особено кај Клинички ќе ги среди.