Мозаик 03.04.2019 13:53

Евтино мени за брзо губење на тежината: Медицинска диета која ги топи килограмите

Евтино мени за брзо губење на тежината: Медицинска диета која ги топи килограмите

Едноставна и малку построга, медицинска диета која за нешто повеќе од еден месец го топи вишокот на килограми што долго време ве мачат!

Таа трае еден месец, а менито е едноставно: секојдневно, цел ден се јаде само една намирница која е наведена за тој ден. Менито е направено за 11 дена, но по првата примена треба да се повтори уште два пати, така што диетата да трае вкупно 33 дена. За што подобар резултат, потребно е да јадете до шест часот попладне, после тоа ништо повеќе. Во текот на денот може да пиете чај или кафе без ограничени количини со засладени вештачки засладувачи, но најдобро е да пиете обична вода.

Мени за 11 дена

Ден 1 – варен зеленчук: суво или варено без масло (морков, зелка, марула, домати)

Ден 2 – варено месо (телешко месо)

Ден 3 – варени компири

Ден 4 – јогурт

Ден 5 – варени јајца (максимум 9)

Ден 6 – овошје (мешано)

Ден 7 – супа од кесичка

Ден 8 – варено месо

Ден 9 – варен ориз

Ден 10 – овошје (мешано)

Ден 11 – варен компир + јогурт