Финансии 21.05.2018 10:53

Фонтаната ди Треви во 2017-та заработи 1,4 милиони евра од фрлени монети

Фонтаната ди Треви во 2017-та заработи 1,4 милиони евра од фрлени монети

Тешко дека некој не слушнал за Фонтана ди Треви во Рим, или пак не ја посетил доколку имал шанса.
Кога се зборува за Рим, Фонтана ди Треви е во топ 5 атракциите кои мора да ги видите и посетите.

Туристите веруваат во легендата дека фрлањето паричка во фонтаната ќе им ги исполни желбите.
Но, што кога ќе ги соберете сите парички кои биле фрлени во текот на 1 година? Колкава е нивната
вредност?

Оваа 2017-та година фонтаната „заработила“ 1,4 милиони евра.
Целиот приход со години оди во добротворни цели.

Фонтаната имала помала заработка во 2014-та и 2015-та година, кога локалните власти решија да ја
обноват.
Реставрацијата на Фонтана ди Треви ја фасцинираше модната куќа Фенди, која својот роденден
минатата година го прослави со ревија над самата фонтана. Сигурно и тоа има голем удел во
милионската заработка.