Актуелно 27.03.2019 14:19

ФОТО: Земјоделците на протест во Велес

ФОТО: Земјоделците на протест во Велес

Земјоделците од Велес и велешко како што претходно најавија денеска излегоа на протест.

Протестот доаѓа откако во петокот трибината на Министерството за земјоделие во Велес беше прекината откако министерот Љупчо Николовски им кажа на сточарите од велешко дека лажат, по што тие ја напуштија салата.

Бидејќи не добија одговори за нивните проблеми, сточарите најавија протест за денеска со блокирање патишта.