Економија 10.05.2018 14:35

„Google“ се фокусира на развој на вештачката интелегенција

„Google“ се фокусира на развој на вештачката интелегенција

“Гугл” одлучи да го затвори својот тековен истражувачки оддел на Google за да отвори сосема ново име на Гугл АИ.
Новиот Google AI комбинира вештачка интелигенција и сите претходни истражувачки проекти на Google на едно место. Со оглед на новото име на одделот, може да се заклучи дека Google AI ќе се фокусира првенствено на истражување поврзано со вештачката интелигенција во иднина, објавува Seebiz.

Меѓу споменатите проекти се оние кои се базираат на компјутери, проекти за здравство и автоматско учење на машини. Како дел од оваа промена во името, Google исто така ги промени имињата на страниците и блоговите на Google Research, во кои исто така се вклучени профили на социјална мрежа.