Актуелно 19.03.2019 19:41

Грчкиот премиер Алексис Ципрас ќе ја посети Македонија на 2 април

Грчкиот премиер Алексис Ципрас ќе ја посети Македонија на 2 април

Долгонајавуваната посета на грчкиот премиер Алексис Ципрас на Македонија ќе се случи на 2 април, вторник, пишуваат грчките медиумите.

Тоа ќе биде прва официјална посета на грчки премиер на земјава.Ципрас ќе ја предводи делегацијата составена од неколку членови на неговиот кабинет и претставници на бизнис заедницата во Грција.