Актуелно 25.11.2018 12:19

Харадинај: Во јануари ќе ја тргнеме границата меѓу Косово и Албанија

Харадинај: Во јануари ќе ја тргнеме границата меѓу Косово и Албанија

„Ќе ја тргнеме границата со Албанија. Ќе ги тргнеме дури и оние мали куќички. Се ќе тргнеме“, најави Харадинај.

Засега нема официјален став од Албанија по ова прашање. Отстранувањето на границите би требало да се случи во јануари 2019 година.