Актуелно 24.04.2018 14:08

Издадена 30-годишна државна обврзница од 19,5 милиони евра

Издадена 30-годишна државна обврзница од 19,5 милиони евра

 

Првпат на македонскиот пазар на капитал денеска е издадена државна обврзница со време на достасување од 30 години. Продадена на сума од една милијарда и 200 милиони денари  или 19,5 милиони евра, што претставува половина од побарувачката од страна на инвеститорите. Каматна стапка е 4,85%, соопшти Министерството за финансии.